fbpx

Despre
AleGreens

AleGreens este fermă urbană modernă și complet sustenabilă, situată în inima orașului Oradea.

Creștem microplante într-un mediu controlat, ceea ce ne permite să oferim clienților noștri o experiență complet adaptabilă. Avem posibilitatea de a personaliza dimensiunea plantelor, zilele de livrare și ambalarea. Folosim tehnologie de ultimă generație și creștem microplantele într-un spațiu curat, iar acest lucru înseamnă că plantele noastre nu vor fi atinse niciodată de poluarea sau pesticidele.

Misiunea noastră este de a oferi românilor cele mai proaspete, mai gustoase și mai hrănitoare posibile microplante. 

Natura pe primul loc
Microplantele sunt crescute doar la comandă într-un proces complet sustenabil și prietenos cu mediul înconjurător. Evităm astfel folosire nechibzuită a resurselor naturale.
Personalizarea
Garantăm o experiență complet adaptabilă, prin personalizarea dimensiunii plantelor și lungimea tulpinii. Comenzile se pot plasa alegând dintr-o varietate largă de microplante.
Din fermă - direct în farfurie
Fără urmă de poluare, pesticide și erbicide, microplantele cresc în grija noastră într-un mediu curat și tehnologizat. Plantele noastre nu sunt tăiate atunci când sunt livrate, deci rămân proaspete și hrănitoare.
Vertical și sustenabil
Cultivăm microplantele cu o eficacitate de 100% și cu 0% risipă. Utilizăm cu până la 95% mai puțină apă decât o fermă tradițională, iar scopul nostru este de a avea amprenta ecologică cât mai redusă.

AleGreens

Ferma urbană verticală

Pentru a maximiza spațiul în ferma urbană AleGreens am ales să practicăm agricultura verticală. Astfel, printr-o fermă verticală am avut posibilitatea de a maximiza un spațiu mic folosind rafturi. Aceasta este o configurație deosebit de bună pentru microplante, deoarece acestea sunt ușor cultivate în tăvi, iar plantele în sine nu devin foarte înalte, astfel încât putem stiva tăvile aproape una de alta.

Acest sistem de agricultură verticală este considerat o modalitate futuristă de a rezolva problemele alimentare în următorii 50 de ani, la nivel global. 

Grija și respectul nostru pentru mediul înconjurător

Cultivarea microplantelor necesită mult mai puține resurse decât alimentele cultivate în mod tradițional. Microplantele au nevoie de peste 200 de ori mai puțină apă și 94% mai puțin timp dedicat creșterii, față de planta ajunsă la maturitate. Toate acestea reprezintă pentru noi o economie masivă, atât de apă cât și de timp. Spre exemplu, microplantele de broccoli necesită de 158-236 de ori mai puțină apă pentru a crește o cantitate echivalentă nutrițional, față de legumele broccoli mature și cu 93-95% mai puțin timp necesar creșterii și fără a fi nevoie de îngrășăminte și pesticide în tot acest proces.

Acest sistem de agricultură verticală este considerat o modalitate futuristă de a rezolva problemele alimentare în următorii 50 de ani, la nivel global. 

În plus, majoritatea agriculturii tradiționale folosește îngrășăminte care provoacă probleme uriașe și care au repercusiuni asupra apei, mediului și animalelor. Acest lucru se datorează faptului că fertilizarea prin azotul sau fosforul permite excesului de îngrășământ să se scurgă în apele subterane, afectând dramatic mediul înconjurător.

Articole

Blog, rețete și
informații utile

Comandă acum

Comandă acum

microplante

microplante